İcra ve İflas Suçu- Üzerinde Kiralayanın Hapis Hakkı Bulunan Eşyanın Kaçırılması ve Tahliyesi Gereken Yerin Başkasına İşgal Ettirilmesi
Üzerinde kiralayanın hapis hakkı bulunan eşyanın kaçırılması, tahliyesi gereken yerin başkasına işgal ettirilmesi; Kanun metninde de açıkça ifade edildiği üzere, üzerlerinde kiralayanın hapis hakkı tanınmış ve İİK m.270’e göre defteri yapılmış olan eşyaları kaçıran veya gizleyen borçlunun fiili ve ayrıca boşaltılması kararlaştırılmış olan yeri kiralayan kişiye zarar vermek amacıyla işgal ettiren kiracının bu eylemi icra suçları oluşumuna sebebiyet verir.
Bu icra suçları bakımından takibi şikayete bağlı olup, görevli mahkeme olan İcra Ceza Mahkemesi’nde suçu işleyen kimse adına dava açılır. Bu suç bakımından yetkili mahkeme ise, taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi veya suçun işlendiği yer mahkemesidir.
Suçun meydana gelebilmesi için; borçlu tarafından kiralayanın üzerinde hapis hakkı olan eşyası kaçırılmalı veya gizlenmeli, borçlu defteri tutulmuş eşyayı kaçırmalı veya gizlemeli ve borçlu veya üçüncü kişi boşaltılması istenen yeri kiralayana zarar vermek amacıyla işgal etmeli veya işgal ettirmelidir.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…