CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
……………….
ŞİKAYETÇİ :
VEKİLİ :
ŞÜPHELİ :
SUÇ : İk. M. 355 ve 356/3’e muhalefet suretiyle görevi ihmal
SUÇ TARİHİ :
AÇIKLAMALAR
1- Müvekkilimin bir alacağından ötürü ………..İcra Müdürlüğünün …….. esas sayılı dosyasıyla borçlu …………aleyhine icra takibi başlatılmıştır. İşbu dosyada borçlunun muvafakati uyarınca, emekli sandığından almakta olduğu maaşının tamamının haczi için SGK İl Müdürlüğü’ne (Devredilen Emekli Sandığı) …….. tarihli müzekkere yazılmış, yazı ……. Tarih ve ……… sayı ile kuruma teslim edilmiştir. (Ek-1)
2- Müzekkereye ilgili kurum tarafından cevap verilmemesi üzerine, maaş kesintisi yazısı ………… tarihli yazı ile tekid edilmiş ve fakat yine işlem yapılmamış ve borçlunun maaş kesintisi yapılmamıştır. (Ek-2)
3- Bunun üzerine işlemi yapmayan sorumlu memurların hakkında İİK. M. 356 ve 357 uyarınca işlem yapılacağı ve bu sebeple sorumlu memurların bilgilerinin verilmesi…… tarihli yazı ile istenmiş (Ek-3) ve fakat yine İİK. 356/3’e muhalefet edilmiş ve sorumlu memurlar hakkında bilgi verilmemiştir.
4- Ancak son yazımızdan sonra kurumca ……….. tarihli maaş kesintisi yazımız uyarınca işlem yapılmış ve …………’den itibaren borçlunun maaşından kesinti yapılacağı bildirilmiştir. (Ek-4)
HUKUKİ NEDENLER : 5237 sayılı TCK’nun 257/1, 2004 S. K. 355- 356/3 ve ilgili mevzuat
HUKUKİ DELİLLER : ……….İcra Müdürlüğü’nün ……… esas sayılı takip dosyası, ekli belgeler, tanık beyanları ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün tespit olunacak işlemi yerine getirmeyen ilgili ve sorumlu memurları hakkında gerçekleştirmiş oldukları fiiller nedeniyle cezalandırılmaları için gerekli soruşturmanın yürütülerek kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ederim.
Yakınan Vekili
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…