NÖBETÇİ İCRA HUKUK MAHKEMESİNE A
KIYMET TAKTİRİNE
İTİRAZ EDEN
(BORÇLU) :
VEKİLİ :
DAVALI : A.Ş.
VEKİLİ :
KONU :.. . İcra Müdürlüğü tarafından 2017/…E. sayılı
dosya için yaptırılan kıymet takdirine itirazlarımızın sunulmasıdır.
İCRA DOSYA NO : .. çç İCRA MÜDÜRLÜĞÜNÜN 2017/…E.
SAYILI DOSYASI.
AÇIKLAMALAR :
Ekli vekaletname uyarınca kıymet taktirine itiraz eden vekilleri bulunmaktayız.
.. İcra Müdürlüğü’nün 2017/.. E. sayılı dosyası ile bir borçtan dolayı, vekil edenin ..ili, .. İlçesi, ..u Mah., .. Ada, . Parsel B Blok 15 nolu bağımsız bölümü haczedilerek 00/../.2017 tarihli bilirkişi raporu ile kıymet taktiri yaptırılmıştır.
Kıymet taktiri raporu ile taşınmazın değeri 500.000,00-TL olarak tespit edilmiştir. Kıymet taktiri raporu ../../.2017 tarihinde vekil edene tebliğ edilmiş olup, yasal süresinde kıymet taktirine itiraz ediyoruz.
Vekil edene tebliğ eden Bilirkişi raporunun 3. ve 4. Sayfalarındaki hata nedeniyle raporun son kısmı okunamamaktadır. Tebliğ eden bilirkişi raporundan Bilirkişi heyet mi olduğu, raporun tanzim tarihi, tanzim eden kişinin imzası, yine aynı şekilde tanzim eden kişinin mesleği ve sair ayrıntılar anlaşılamamaktadır. Bu sebeple itirazlarımız öncelikle tebliğ eden belgenin açık, anlaşılır ve okunaklı olmaması yönündendir.
Kıymet takdiri raporunda, bağımsız bölüm meskenin 144,00m² alana sahip ve değerinin 500.000,00-TL olduğu belirtilmiş ise de bağımsız bölümün bulunduğu mevkiideki emsal taşınmazların m² fiyatları raporda belirtilmemiştir. Ayrıca evin emsal taşınmazlarla karşılaştırılması ve mahalli alım satım rayiç bedelleri de net ve açıklayıcı bir şekilde raporda yazılmamıştır.
İlgili taşınmaz Konyaaltı plajlarına, Üniversiteye yakın olup site içerisinde dubleks 4+1 dairedir. Evin mevkii, konum, imar durumunun iyi olmasının yanı sıra evin salon ve odaları laminat parke döşeli, diğer odaların döşeme kaplaması ise seramiktir. Daire kapısı çelik kapı olup, pencere ve balkon kapı doğraması PVC ve ısı camdır. Aynı zamanda evin mutfak tezgâhı lamine olup, alt ve üst dolapları MDFdir. Taşınmaz doğalgaz ile ısınmaktadır.
Bilirkişi raporunda taşınmazın brüt 144,00 m² olduğu belirtilmiş ancak net kullanım alanı belirtilmemiştir. Bu hususlar da dikkate alındığında kıymetin düşük tespit edildiği anlaşılacaktır. Bu nedenle, kıymet taktirine itiraz ile taşınmazın kıymetinin yeniden tespitini istemek zorunlu olmuştur.
SONUÇ ve İSTEM : Yukarıda açıklanan ve resen dikkate alınacak nedenlerle, taşınmazın kıymet taktirine itirazlarımız uyarınca icra müdürlüğünce yaptırılan bilirkişi raporunun bozularak yeniden kıymet taktirine karar verilmesini masraf ve vekalet ücretinin davacı üzerine bırakılmasına karar verilmesini dilerim. Saygılarımla. 25.11.2017
Kıymet Taktirine İtiraz Eden Vekili
Av.
“İşbu evrak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu hükümleri uyarınca e imzalıdır.”
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…