HMK 389. Maddesi gereğince mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hâllerinde mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı verilebilir. Yayınlanan içerik kapsamında kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasında olan kişiler yine bu kapsamda ihtiyati tedbir olarak hukuk mahkemelerinden erişim yasağı kararı vermesini isteyebilirler. Ancak ihtiyati tedbir olarak erişimin engellenmesi kararı verirken mahkemelerin göz önünde bulundurması gereken bir “ölçülülük ilkesi” bulunmaktadır. Şayet uygulanan tedbir ile korunan menfaatinin yanında pek çok insan zarar görüyorsa bu karar ölçülü değildir ve bu yönde bir erişim engeli kararı verilmemesi gereklidir.
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…