SANIK :
MÜDAFİİ :
SİLİNMESİ İSTENEN
KARAR : … Ceza Mahkemesi’nin …/…/… tarihli, …/… Esas ve …/… Karar sayılı kararı.
KONU : … Ceza Mahkemesi’nin …/…/… tarihinde sanık … … ile ilgili olarak vermiş olduğu …/… Esas ve …/… Karar sayılı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararının silinmesi istemimizi içerir dilekçemizdir.
A ÇI K L A M A L A R I M I Z
1-) Sanık müvekkilimiz hakkında … Ceza Mahkemesi’nin… suçundan yapılan yargılama sonucunda …/…/… tarihinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir.
2-) 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesi hükmüne göre; denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davranıldığı takdirde, açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak, davanın düşmesi kararı verilir.
3-) Bu çerçevede müvekkilimiz de beş yıl süre zarfında herhangi bir suç işlemediği gibi, denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere de uygun davranmış olup, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının silinmesi için Mahkemenize başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 5271 S. K. m. 231, 232.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, … Ceza Mahkemesi’ nin vermiş olduğu …/…/… tarihli hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının silinmesini müvekkilimiz adına vekaleten talep ederiz. …/ …/ …
Sanık Müdafii
Av.
Ayrıca buraya tıklayarak diğer makale ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…