Categories: Dilekçe Örnekleri

Gerçeğe Aykırı Mal Beyanında Bulunma Şikayet Dilekçesi

…  İCRA CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE

ŞİKAYETÇİ

VEKİLİ                                 :

ŞÜPHELİ (BORÇLU)         :

VEKİLİ :

ADRESİ                                 :

SUÇ TARİHİ                        :

KONU                                   : Gerçeğe Aykırı Mal Beyanında Bulunan

  Şüphelinin Hapisle Cezalandırılması İstemimizden İbarettir.

SUÇ TARİHİ                        :

AÇIKLAMALAR                

1-) Müvekkilimiz …/ …/ … vadeli senedin zamanında ödenmemesi nedeni ile, müvekkilimiz, … İcra Müdürlüğü’nün …/ … E. sayılı dosya ile şüpheli (borçlu) aleyhine icra takibine başlanmış ve …/ …/ … tarihinde şüphelinin (borçlunun) … … adresinde bulunan işyerinde borçluya yapılan tebligat ile takip kesinleşmiştir. Şüpheli (borçlu), …/ …/ … tarihinde … İcra Dairesi’ne vermiş olduğu dilekçe ile, adına kayıtlı menkul ve gayrimenkul bulunmadığını belirtmiştir.

2-) Yapılan araştırmada … ada … parselde bulunan taşınmazın tapuda şüpheli (borçlu) adına kayıtlı olduğu saptanmış, şüpheli (borçlu), bu taşınmazı aleyhine yapılan icra takibinden önce harici senetle sattığını, bu nedenle mal beyanında göstermediğini savunmuşsa da, tapuda kayıtlı taşınmazın harici senetle yapılan satışı geçersizdir. Tapuda malik gözüken şüphelinin taşınmazdan her zaman yararlanması, tasarrufta bulunması mümkündür. Borçlunun mal beyanında adına tapuda kayıtlı taşınmazı harici senetle sattığını ve teslim ettiğini bildirmemesi ve icra takibi sırasında yapılan araştırma sonucu taşınmazın bulunması, iyi niyetli olmadığını göstermektedir.

3-) Suç tarihinde, adına kayıtlı taşınmaz olduğu halde, mal beyanında bildirmeyen şüphelinin (borçlunun), yüklenen suçtan cezalandırılmasına karar verilmesi yasanın gereğidir. Gerçeğe aykırı olarak mal beyanında bulunan şüphelinin (borçlunun) bu eylemi 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 338. maddesine göre suç oluşturmakla şüphelinin cezalandırılmasını sağlamak için mahkemenize başvurulması zorunluluğu hasıl olmuştur.

HUKUKİ NEDENLER        : 2004 S. K. m. 74, 338.

HUKUKİ DELİLLER         :

1 – … İcra Müdürlüğü’nün …/ … E. sayılıdosyası

  2- …/ …/ … tarihinde … İcra Dairesi’ne verilen dilekçe

  3- Tapu kayıtları

SONUÇ VE İSTEM             : Yukarıda açıklanan nedenlerle, şüphelinin eylemine uyan 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 338. maddesi uyarınca hapisle cezalandırılmasına, yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesine, karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/ …/ …

Av. Ahmet Yasin Yıldız

Recent Posts

SÖZLEŞME TÜRLERİ

SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…

3 hafta ago

Birden Fazla Ada ve Parsel Üzerinde Kurulu Bulunan Sitenin Ortak Gider Alacağının Tahsiline İlişkin Davalar

KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…

3 hafta ago

Nişanlanma

Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…

1 ay ago

Yalan Tanıklık Veya Gerçek Dışı Bilirkişilik Yapılması

Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…

1 ay ago

Ansökan Om Uppehållstillstånd i Turkiet

Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…

3 ay ago

Teslim Edilen Eserin Ayıplı Olması

Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…

4 ay ago