ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
DAVA KONUSU : Geçit hakkı tesisi.
OLAYLAR : 1- Davacı müvekkil, çifçilikle uğraşmaktadır. Müvekkilim … ay önce bir tarla satın almıştır. Satın aldığı tarla ile yol arasında ….. metrelik bir mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe arasındaki tarla ise davalıya aittir. Müvekkilim taşınmazını kullanabilmesi için davalının tarlasından geçme zorunluluğu bulunmaktadır.
2- Müvekkilimin tarlayı satın aldığı kişi uzun yıllardan beri fiilen davalının tarlasını geçmek için kullanmıştır. Ancak davalı aynı imkanı müvekkilim için tanımamıştır. Müvekkilimin tarladan geçmesine mani olmak için tarlanın her tarafını tel ile çevirmiştir. Davacı yol ile tarla arasındaki …..metrelik mesafeyi katedebilmek için … Km. dolanmak zorundadır.
3- Tesis edilecek ….. metre genişliğindeki yol için ….. TL tazminat ödemeye müvekkilim hazırdır.
İşbu nedenlerle bu davayı açma zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER :
DELİLLER : Tapu kayıtları, tanık, keşif, bilirkişi ve her tür delil.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz edilen sebep ve gösterilen delillere göre, davamızın kabulü ile tazminat karşılığında davalıya ait taşınmaz üzerinde davacı lehine geçit hakkı tesisine karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av………………….
(İMZA)
EK:
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…