İŞ MAHKEMESİ
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALILAR :
DAVA : Geçici iş ilişkisi sebebiyle alacak. (……. TL)
OLAYLAR : 1- Davacı müvekkil, davalılardan …………..’a ait olan …………. adlı işyerinde …. yıldan fazla süredir çalışmaktadır.
2- Ancak …./…./……. tarihinde müvekkilinde rızası alınarak iş görme edimini yerine getirme görevi geçici olarak diğer davalıya devredilmiş ve böylece geçici iş ilişkisi kurulmuştur. Geçici iş ilişkisinin kurulmasından sonra müvekkilin …. aylık maaşı olarak …… TL alacağı birikmiştir. Bu alacak bugüne kadar ödenmediği gibi, geçici iş ilişkisi kurulan işveren asıl işverenin, asıl işverende geçici iş ilişkisi kurulan işverenin sorumlu olduğunu belirterek bu borçtan kendilerinin sorumlu olmadıklarını ve ödemeyeceklerini belirtmektedirler.
3- Hem daha önce kararlaştırılmış, hem de yasal zorunluluk olmasına rağmen her iki davalı da birikmiş maaşları ödemekten kaçındığı için davacı müvekkil hakkını yasal olarak talep etmek zorunda kalmıştır.
Bu sebeplerle işbu davayı açmak zorunlu olmuştur.
Hukuki Sebepler :
Deliller : İş sözleşmesi, geçici iş ilişkisi sözleşmesi, tanık beyanı ve her tür delil.
Sonuç Ve İstem : Yukarıda arz edilen sebep ve gösterilen delillere göre davanın kabulü ile, birikmiş maaş toplamı olan …… (…..) TL’nın, her ay için temerrüt tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte, her iki davalıdan müştereken ve müteselsilen tahsiline, yargılama gideri ve vekalet ücretinin davalılara yükletilmesine karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av……………..
(İMZA)
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…