……. SULH HUKUK MAHKEMESİNE
DAVACI :
DAVACI VEKİLİ :
DAVALI :
DAVA KONUSU : Fuzuli İşgal nedeniyle tahliye talebidir.
OLAYLAR : 1- Kiracı K, mülkiyeti müvekkilim Kiralayan …’ye ve …….. ili, ……. ilçesi ……… adresinde bulunan dairede …./…./….. başlangıç tarihli kira sözleşmesi gereğince kiracı olarak oturmakta ve halen aylık …….. TL kira ödemektedir.
2- Kiracı ….. ile Müvekkilim Kiralayan .. arasında yapılan kira sözleşmesinin özel şartlar başlığını taşıyan bölümün .. maddesinde «kiracı hiçbir surette kiralananı bir başka kişiye alt kiraya veremez ve kira sözleşmesini devredemez» hükmü yer almaktadır.
3- Ancak söz konusu hükme rağmen Kiracı …. yukarıdaki adreste bulunan daireyi davalı Üçüncü (ad Soyad) şahsa kiralamıştır. Bu durum gerek ……….sözleşme hükümlerine aykırı olup, davalı da söz konusu kiralananda fuzuli işgal durumundadır.
4- Bu itibarla mülkiyeti müvekkilime ait daireyi işgal eden davalı haksız alt kiracı …..’nün işgalinin sona erdirilerek kiralananı tahliyesi için iş bu tahliye davasının açılması zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER :
DELİLLER : …./…./… tarihli kira sözleşmesi, tapu kayıtları, tanık beyanı ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.
CEVAP SÜRESİ :
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda sayılan nedenlerle davalı aleyhine fuzuli işgal nedeniyle açılmış bulunan davamızın kabulü ile davalının işgali altında bulunan daireyi tahliyesine ve yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av………………
(İMZA)
EK:
Buraya tıklayarak diğer makale örneklerimize ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…