T.C YARGITAY 2.Hukuk Dairesi Esas: 2010/ 11536 Karar: 2011 / 16936 Karar Tarihi: 28.11.2014
YARGITAY KARARI
MAHKEMESİ :Aydın Aile mahkemesi
TARİHİ :24.05.2010
NUMARASI :Esas no:2010/70 Karar no:2010/585
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan 25.10.2011 gününde duruşmalı temyiz eden davacı M… P… ve karşı taraf davalı K… C… geldiler. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Toplanan delillerden evlat edinmek isteyen (davacı) ile evlat edinilmek istenenin (davalı) 1995 yılından beri beraber yaşadıkları ve davacının, davalıya aynı tarihten itibaren bakıp, gözetip, eğittiği Türk Medeni Kanununun 316. maddesi gereğince yapılan araştırma ve uzman raporunda da; davacının davalıyı evlat edinme koşullarının mevcut olduğunun bildirildiği, böylece 5399 sayılı yasayla değişik Türk Medeni Kanununun 313. maddesindeki ergin kişinin evlat edinilmesi koşullarının gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle mahkemece davanın kabulüne karar vermek gerekirken; yazılı şekilde reddine karar verilmesi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir.
SONUÇ:Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.25.10.2011 (Salı)
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…