EŞYA TESPİTİ VE YEDİEMİNLİĞE TEVDİİ İSTEMİ DİLEKÇESİ
ANTALYA SULH HUKUK MAHKEMESİ
EŞYA TESPİTİ VE YEDİEMİNLİĞİN KENDİSİNE VERİLMESİNİ TALEP EDEN : Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No) Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı Adres
KARI TARAF: Adı ve Soyadı Adres
TALEBİN KONUSU : Eşya tespiti ve yedieminliğe tevdii
AÇIKLAMALAR:
1-Müvekkilim karşı taraf ile 2 yıldır evlidir. Karşı tarafın … yılı Ocak ayı sonunda da müvekkilimi müşterek evden çıkarması sonucu müvekkilim ailesinin evine dönmüştür. Müvekkilim müşterek evden ayrılırken herhangi bir eşyasını yanına alamamıştır. Davalı aleyhine boşanma davası açmayı düşündüğümüzden eşya tespit davası açmak zarureti doğmuştur.
2-Tespiti istenen çeyiz ve ev eşyaları şunlardır: Yatak Odası Takımı, 6 parça kilim, 5 adet nevresim takımı, 1 adet yatak, müvekkilin çeyiz sandığı, ……. Marka çatal bıçak takımı,……… Porselen yemek takımı, 2 adet tencere, Mutfakta kullanılan beyaz eşya ve masa haricindeki tüm eşyalar, …… Marka halı yıkama makinesi. Salondaki ve banyodaki tüm aksesuarlarıdır.
DELİLLER: Her tür delil.
HUKUKİ NEDENLER : TMK. md. 197/3 ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM :
Yukarıda kısaca açıklandığı üzere, yukarıda belirtilen çeyiz ve ev eşyalarının karşı tarafın adresinden tespitinin yapılmasına, bu eşyaların davalı tarafından gizlenme hatta yok edilme ve müvekkilimin bu eşyalara olan ihtiyacı nedeni ile, ev eşyalarının yedieminliğinin tarafımıza verilmesine, avukatlık ücreti dâhil yargılama giderlerinin karşı tarafa yüklenmesine karar verilmesini, tespit isteyen vekili olarak saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…
Eşya Tespiti İsteyen Davacı Vekili
Avukat Adı Ve Soyadı
İmza
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…