…….SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
…….
DAVACI :…….
VEKİLİ :…….
DAVALI :…….
KONU : Dernek üyeliğinden ihraç ile ilgili …. tarih ve …… sayılı kararın iptali istemidir.
AÇIKLAMALAR :1-Müvekkilimiz , davalı ……. derneğinin kurucu üyelerindendir. 19.. yılında kurulan derneğin kurucu başkanlığını ve çeşitli zamanlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliklerini yapmıştır. Bu süre içinde aidatlarını düzenli olarak ödemiş, derneğin tüm etkinliklerine eksiksiz katılmış, derneğin amaç ve ilkelerini her yerde savunmuştur.
2-Müvekkilimiz, Dernek Yönetim Kurulu tarafından, ……. tarihli ve …….sayılı karar ile “Derneğin amaç ve İlkelerine aykırı davranmak ve derneğin manevi şahsiyetini küçük düşürmek” suçundan müvekkilim Dernekten ihraç edilmiştir.
3-Karar tamamı ile hukuka aykırıdır. Müvekkilimiz, yukarıda açıklandığı gibi dernekçiliği yaşam felsefesi sayarak bu güne kadar üzerine düşen görevleri harfiyen yerine getirmiştir. Dernek yönetimi, son genel kurul seçiminde müvekkilimizin kendilerini desteklemeyeceğini açıkça ilan etmesinden kaynaklanan intikam ateşi ile müvekkilimizi ihraç etmişlerdir.
4-Dernek yönetimince alınan bu kararın iptalini istemekteyiz.
YASAL NEDENLER : MK, Dernek K.
KANITLAR : İhraç kararı, aidat makbuzları, karar defteri, tanık
CEVAP SÜRESİ : 10 gündür.
İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenler ile haksız olarak alınan yukarıda tarih ve sayısı belirtilen ve müvekkilimizi dernek üyeliğinden çıkaran dernek yönetim kurulu kararının iptaline, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.
DAVACI VEKİLİ
…….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…