DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ
Madde 1 – Taraflar;
Aşağıda adları/ünvanları yazılı olan taraflar arasında aşağıdaki koşullarla bir Danışmanlık Sözleşmesi imzalanmıştır.
DANIŞMAN:
Adı Soyadı:
Unvan:
Vergi Dairesi:
Vergi No:
Adres:
Telefon:
E-mail :
MÜŞTERİ:
Adı Soyadı:
Unvan:
Vergi Dairesi:
Vergi No:
Adres:
Telefon:
E-mail :
Madde 2 – Konu;
İş bu sözleşme, ….. Şti (danışman olarak anılacaktır) ile ……………Şti. (müşteri olarak anılacaktır) arasında yapılan Danışmanlık Sözleşmesinin esasa ilişkin unsurlarını ve şartlarını belirler.
Madde 3 – Kapsam;
İşbu sözleşme, müşterinin yaptığı ve/veya yapacağı Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında şirket/işletme kurma ve buna ilişkin olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak her türlü danışmanlığın verilmesi ve bu faaliyetlerin neticelenmesi aşamasına kadar geçecek her aşamada danışmanlık yapılması ve vekalet ile takibi ile bunun karşılığında müşterinin ödeme yükümlülüğüne ilişkin sair esasları kapsar.
Madde 4 – Danışmanın Görev, Sorumluluk Ve Yetkileri;
Danışman, aşağıda yazılı konularda müşteriye danışmanlık, bilgi aktarma ve bilgi verme hizmetinde bulunacak ve söz konusu bilginin müşteri tarafından kullanılmasına karşı çıkmayacak ve engellemeyecektir.
Müşterinin Türkiye Cumhuriyeti dışında şirket kurabilmesi amacıyla;
yükümlüdür.
Madde 5- Müşterinin Sorumlulukları;
yükümlüdür.
Madde 6- Ücret ve Ödeme;
Danışmanın vermiş olduğu hizmetten dolayı sözleşme dönemi süresince alacağı aylık ücret ……- TL (…………) olup, işletme tarafından her ayın …. inci gününde nakden ve defaten ödenecek olup KDV, stopaj, harç ve diğer yasal yükümlülükler ücrete dahil değildir.
Sözleşmede yazılı ücret yalnızca müşterinin Türkiye Cumhuriyeti dışında şirket kurabilmesine ilişkin olup sözleşme kapsamında yer almayan faaliyetlerin yapılması istendiğinde danışmana taraflarca belirlenecek olan ayrı bir ücret ödenir.
Madde 7- Sözleşmenin Feshi;
Taraflar …. gün önceden geçerli nedenle feshi ihbarda bulunmak suretiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak her zaman feshedebilir. Bu durumda …… – TL (……..……..)’yi nakden ve defaten karşı tarafa ödenecektir.
Madde 8- Sözleşmenin Süresi;
İşbu sözleşme …/ …/ … ve …/ …/ … tarihleri arasında geçerlidir.
Madde 9- Mücbir Nedenler;
İşbu sözleşmede taraflara yüklenen sorumluluklardan herhangi biri, tarafların iradeleri dışında oluşan kaza, yangın, deprem, su baskını, grev, savaş, iç savaş, isyan idari makamların herhangi bir davranışı, kanun veya herhangi bir yasal düzenleme yahut benzerleri nedeniyle yerine getirilememekteyse ortada mücbir bir sebebin varlığı kabul edilir. Söz konusu mücbir sebep … günden fazla sürer ve sözleşmenin ifasını imkansız kılarsa sözleşme kendiliğinden feshedilmiş sayılacaktır. Sözleşme süresi içerisinde mücbir sebebin ortadan kalkması halinde taraflar durumu yeniden değerlendirerek sözleşmenin devamına karar verebilirler. Sözleşmenin feshi halinde mücbir sebebin ortaya çıkması anına kadar geçen süre içerisinde oluşan yükümlülükler devam eder. Taraflar mücbir sebebi bahane ederek önceki yükümlülüklerinden kurtulamazlar.
Madde 10- Sözleşmenin Uyarlanması;
Sözleşmede konu edilen maddelerle ilgili mevzuatta meydana gelen değişikliklere göre iş bu sözleşme yeni düzenlemeye uygun hale getirilir.
Madde 11- Uyuşmazlıkların Çözümünde Yetkili Mahkeme ve İcra Daireleri;
Taraflar, işbu sözleşmenin yorumu ve uygulamasından doğabilecek her türlü uyuşmazlıkta yetkili yargı mercilerinin …..Mahkeme ve İcra Müdürlükleri olduğunu kabul ve beyan etmişlerdir.
Madde 12- Tebligat;
Taraflar işbu yer anlaşmada yer alan adreslerin tebligata açık adresleri olduğunu ve bu adreslere yapılacak her türlü tebligatın geçerli ve yasal sayılacağını ve bu adreslerde meydana gelen değişikliklerin … gün zarfında anlaşma taraflarına yazılı olarak duyurulacağını, aksi halde anlaşmada yazılı adreslere yapılacak tebligatların tarafları bağlayacağı ve geçerli yasal tebligat olacağını peşinen kabul etmişlerdir.
İşbu sözleşmede hüküm bulunmayan konularda ilgili ilgili mevzuattaki hükümler uygulanır.
Madde 13- Yürürlük;
İşbu sözleşme 13 (onüç) maddeden oluşmakta olup taraflar arasında …/…./….. tarihinde iki (2) nüsha olarak akdolunmuştur.
DANIŞMAN MÜŞTERİ
Ayrıca buraya tıklayarak diğer makale ve dilekçe örneklerimize ulaşabilirsiniz.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…