Boşanma kararı ile birlikte hakim, çocuğun velayetini eşlerden bir tanesine verecektir. Çocuğun velayeti hangi eşe bırakılmış ise çocuğun bakımını ve himayesini üstlenmiş olacaktır.
Ancak çocuğun bakım, eğitim ve diğer giderleri sadece velayeti alan eşe ait değil, velayet kendisine verilmeyen eşin de çocuğun bakımına, eğitimine ve diğer ihtiyaçları için giderlerine katılması gerekmektedir.
İşte, çocuğun velayeti, kendisine verilmeyen eşin, çocuğun giderleri için ödemek zorunda olduğu nafakaya iştirak nafakası denilir.
DAVACI :
TC KİMLİK NUMARASI :
ADRES :
VEKİLİ :
(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)
ADRES :
(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)
DAVALI :
ADRES :
VEKİLİ :
(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)
ADRES :
(Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin)
KONU : Müşterek çocuk için aylık … TL. Nafakaya hükmedilmesi istemimizden ibarettir.
AÇIKLAMALAR
1-) Müvekkilimiz …. …. ile davalı …/…/… tarihinde evlenmişlerdir. Taraflar …/…/… tarihinde boşanmışlar ve müşterek çocuğun velayeti müvekkilimize bırakılmıştır. İş bu boşanma davasında, müvekkilimiz ve müşterek çocuk yararına davalının dava tarihindeki maddi durumu da göz önüne alınarak, herhangi bir nafakaya hükmedilmemiştir. Buna dair …. Aile Mahkemesinin …/… E. …./… K. sayılı ilamı ektedir. (EK-1)
2-) Ancak boşandıktan sonra maddi durumu değişen müvekkilimiz …./…/… tarihinde işsiz kalmış olup, davalı …. …. ise … şirketinde iyi bir maaş ile ….. görevinde çalışmaya başlamıştır. (EK-2) Ayrıca müvekkilimiz ev kirası vermekte olup, davalı ailesiyle birlikte kaldığı için kira ödememektedir. (EK-3)
3-) Müşterek çocuk … … ise okul çağına gelmiş olup, zaruri ihtiyaçları da doğal olarak artmıştır. (EK-4) Müvekkilimizin ise bu masrafları karşılayabilecek maddi gücü olmadığı için geçinmek için kendi ailesinin yardımına muhtaç durumdadır.
4-) Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenlerle, müşterek çocuğun zaruri ve eğitim giderleri için davalıdan ihtiyaç duyulan nafakanın temini için mahkemenize başvurmak zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ DELİLLER :
1-) … Aile Mah. …/… E. …/… K. sayılı boşanma ilamı
2-) İşyeri kayıtları ve SGK. Hizmet dökümü
3-) …/…/… tarihli kira kontratı
4-) Öğrenci belgesi
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalıdan müşterek çocuk için dava tarihinden başlamak üzere aylık … TL. nafaka alınmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/ …/ …
EKLER:
1-) … Aile Mah. …/… E. …/… K. sayılı boşanma ilamı
2-) İşyeri kayıtları ve SGK. Hizmet dökümü
3-) …/…/… tarihli kira kontratı
4-) Öğrenci belgesi
5-)Bir adet onaylı vekaletname örneği.
Davacı Vekili
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…