Hırsızlık suçu, başkasının zilyedi olduğu taşınır bir malı zilyedin rızası olmadığı halde kendisine veya başkasına yarar sağlamak amacıyla bulunduğu yerden alınmasıyla meydana gelir. Nitelikli hırsızlık suçu ise, taşınır bir malın belli kapalı yerlerde bulunması, özellikli fonksiyona sahip olması, özel beceriyle alınması, kamu malı olması, suçta teknolojinin kullanılması gibi nedenlerle oluşan daha ağır hukuki ihlalleri cezalandırmaktadır.
Hırsızlık suçu, malvarlığı değerlerine karşı ve ekonomik bir çıkar elde etmek amacıyla işlenen suçlardandır. Hırsızlık suçu, TCK’nın 141. ve 147. maddeleri arasında düzenlenmiştir.
YAKINAN :
TC KİMLİK NUMARASI :
ADRES :
VEKİLİ :
ADRES :
ŞÜPHELİ :
SUÇ : Cep telefonunun çalınması.
SUÇ TARİHİ : …/…/…
AÇIKLAMALAR :
1-) …/…/… tarihinde müvekkilimizin üzerinde taşıdığı ve aşağıda bilgilerini bulabileceğiniz cep telefonu, tüm çabalarımıza rağmen bulunamamıştır. Müvekkilimizin cep telefonunun çalındığı kanısındayız. Bu nedenle ilgili GSM şirketini arayarak cep telefonunda aktif olan hattın kullanılmaması için …/…/… tarihinde hattı görüşmeye kapattırmış bulunuyoruz.
2-) İlgili cep telefonunun bulunması ve çalındığının anlaşılması halinde sorumlunun/sorumluların cezalandırılması için makamınıza başvurmak zorunlu hale gelmiştir.
HUKUKİ NEDENLER : 5237 S. K. m. 141 ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle müvekkilimize ait cep telefonunun yapılacak soruşturma sonucu çalındığı anlaşılırsa ilgili şahsın/şahısların eylemine uyan suçtan dolayı cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını ve bulunduğu takdirde cep telefonun tarafımıza iadesini saygıyla arz ve talep ederiz. …/…/…
Yakınan Vekili
Av.
CEP TELEFONUNA İLİŞKİN BİLGİLER:
Cep telefonu numarası : 05………
Cep telefonunun markası/modeli :
IMEI numarası :
Alındığı Firma :
EKLER:
1) Nüfus cüzdanı fotokopisi.
2) Telefonun …. Bayii’nden satın alındığını gösteren ../../… tarihli fatura
3) Telefona ait garanti belgesi fotokopisi.
4) Cep telefonu sigorta sertifikası (CTSS).
5) Bir adet onaylı vekaletname örneğihırzıcep telefonu,
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…