İŞ MAHKEMESİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
DAVA : Çalışma belgesi verilmemesi sebebiyle tazminat. ….. TL)
OLAYLAR : 1- Davacı müvekkil, davalıya ait …………… işyerinde uzunca bir süre çalışmış ve …./…./…… tarihinde karşılıklı anlaşarak iş akdine son vermişlerdir.
2- İş akdinin sona ermesi sırasında davacı, yasada belirtilen çalışma belgesini davalıdan istemiş davalıda en kısa zamanda vereceğini belirterek talebi geçiştirmiştir.
3- Müvekkil daha sonra başka bir iş aramaya başlamış ve ……………….. şirketinde iş bulmuş ancak çalışma belgesi olmadığından işi konusundaki bilgi ve tecrübesini ispat edememiş belgeyi getirene kadar da yerine başkası işe alınmıştır. Bundan sonra davacının yeniden iş arayıp bulması için …. aylık zaman geçmiş ve bu süreçte davacı, elinde çalışma belgesi olmaması sebebiyle zarara uğramıştır.
4- Bu hususlar ekte sunulan iş başvuru formu, görüşme ve işe kabul beyanları, belge olmadığı için talebinin reddi ve yeni işe giriş tarihleri ile sabittir.
5- Böylece davacı müvekkil, çalışma belgesinin olmaması sebebiyle boşta kaldığı ….aylık süre için asgari ücret üzerinden toplam …. TL) zarara uğramıştır.
Bu zararın tazmini için işbu davanın açılması zorunlu olmuştur.
Hukuki Sebepler :
Deliller : Geç verilmiş çalışma belgesi, işe başvuru ve kabul edilmeme beyanları, yeni işe giriş belgesi, tanık beyanı ve her tür delil.
Sonuç Ve İstem : Yukarıda arz edilen sebep ve gösterilen delillere göre davanın kabulü ile, …. TL (……) TL tazminatın faiziyle birlikte davalıdan tahsiline, yargılama gideri ile vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini dilerim.
Arz ederim. Saygılarımla,
Davacı Vekili
Av……………..
(İMZA)
EKİ:
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…