…….SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
…….
İHTAR KARARI İSTEYEN:…….
VEKİLİ :…….
KARŞI TARAF :…….
KONU : Terk nedeni ile ihtar istemidir.
AÇIKLAMALAR :1-Müvekkilimiz karşı taraf ile 15 yıldan bu yana evlidir. Nüfus kayıtları, ……. İli, ……. İlçesi, ……. Mahallesi, Cilt No; ……., Aile No;……., Sıra No; ……. dadır. Evliliklerinden AYŞE, FATMA, SEYFİ ve Sevgi isimli dört çocukları bulunmaktadır.
2-Müvekkilimiz ev hanımı olup, davalı Tır sürücülüğü yapmakta ve yurt dışına gidip gelmektedir. Karşı taraf ise yurt dışına her çıkışında işi gereği 1 hafta ile 10 gün arasında kalmaktadır. Müvekkilimiz ve çocukları bu duruma alışmışlardır. Ancak eşi son gittiğinden bu yana 4 aydır eve dönmemiş ve ne eşini ve ne de çocuklarını da aramamıştır.
3-Müvekkilimiz eşinin İzmir’ de kendisine başka bir ev tuttuğunu ve eve eşya aldığını, telefon çektirdiğini öğrenmiş ve hatta eşini bu telefondan arayarak da eve davet etmiştir. Eşi bir daha eve dönmeyeceğini belirtmiş, kendisine de bağırıp çağırmıştır. Karşı taraf 4 aydır evliliği ile ilgili hiçbir sorumluluğunu da yerine getirmemektedir. Üstelik hiçbir haklı neden olmaksızın evini de terk etmiştir.
4-Müvekkilimiz, yıllardır süren evliliğini ve çoluk çocuğunun geleceğini düşündüğü için kendisini evine davet etmektedir.
5-Karşı tarafı davet ettiğimiz ev bizzat kendisinin 4 ay önce terk ettiği kendi evinin adresidir. (………….. mahallesi No:15 Kat:2 İzmit.) Müvekkilimiz sürekli olarak evdedir. Yine de aynı adreste karşı komşu olan ………………. ‘ ya da bir anahtar bırakılmıştır. Buradan da günün her saati anahtarı alabilir.
6-Evin geçimini temin eden karşı taraf olmasına rağmen biz eve dönüşü için mahkemenin takdir ettiği yol ücretini de kendisine havale edeceğiz.
İSTEM SONUCU : Açıklanan nedenlerle karşı tarafa 1 ay içinde evine ve eşine geri dönmesinin bildirilmesine, aksi taktirde MK. Madde 132 gereğince boşanma davası açılacağının ihtar edilmesine karar verilmesini talep ederiz.
İHTAR EDEN VEKİLİ
…….
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…