… … İCRA HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE
İTİRAZ EDEN (BORÇLU) :
VEKİLİ :
ALACAKLI :
KONU : Gecikmiş İtirazlarımızı içermektedir.
AÇIKLAMALAR
1-) Müvekkilim, … takip konusu dosyadan gönderilen ödeme emrini …/…/… tarihinde tebliğ tebellüğ etmiştir.
2-) Ancak, müvekkilim …, itirazın son günü olan …/…/… tarihine kadar İcra Dairesine gelip itirazda bulunamamıştır. Müvekkilim …, …/…/… tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazası nedeniyle … ay boyunca hastanede müşade altında kalmıştır. Müvekkilimin hastanede kaldığı süre ve sağlık durumuna ilişkin doktor raporları ekte sunduğumuz üzere yer almaktadır.
3-) Alacaklı tarafından takibe konu olan borç, müvekkilim tarafından değişik tarihlerde iki taksitte ödenmiş olup, ödemeye ilişkin makbuz örnekleri de ektedir. Müvekkilim ödemeden sonra borca ilişkin senetleri almadığından söz konusu icra takibi başlatılmıştır. Borca bu nedenle itiraz ediyoruz.
4-) Müvekkilimin söz konusu takibe konu olan borcu ödemiş olduğundan ve kanuni süresi içinde itirazda bulunamadığından gecikmiş itirazda bulunmak üzere mahkemenize başvurulması zaruri olmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 2004 S. K. m. 65 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Ödeme makbuzları, doktor raporları, tanık beyanları ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM
Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, gecikmeli olarak yapılan iş bu itirazlarımızın kabulüne, alacaklı tarafından … İcra Dairesi’nin …/… dosya numarası ile takibe konulan borç müvekkilim tarafından ödendiğinden takibin durdurulmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/…/…
İtiraz Eden (Borçlu) Vekili
Av.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…