… AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE
DAVACI/İTİRAZ EDEN:
VEKİLİ:
KARŞI TARAF:
KONU: … Aile Mahkemesinin … Değişik iş, …karar sayılı ile … tarihli 6284 Sayılı Kanun gereğince koruma tedbir kararına karşı itirazımızın sunulmasından ibarettir.
İTİRAZLARIMIZ
1- Şiddet mağduru olduğunu iddia etmekte olan … ile yaklaşık …yıldır evliyim ve bu evlilikten … ve … yaşlarında ortak çocuklarımız bulunmaktadır.
2- Sayın mahkemenin ortak çocuklar dinlenmeden karar verilen aleyhimdeki evden uzaklaştırma ve koruma kararının usul ve yasaya aykırı olduğu belirtmekte ve bu karara itiraz etmekteyim. Şöyle ki;
3- Şikayetçi olan taraf sayın mahkemeye bildirdiği iddialarda tamamen haksız olup doğruyu ve gerçeği yansıtmamaktadır.
4- Karşı tarafın iddia ettiğinin aksine müvekkilimiz eşine karşı hiçbir şekilde şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürücü olan söz veya eylemlerde bulunmamıştır.
5-Şikayet eden taraf aslı astarı olmayan gerçeğe ve doğruya zıt iddialarda bulunmaktadır. Karşı tarafın esasen iki senedir devam eden bu hâlinden dolayı aile içerisinde huzur kalmamıştır.
6- Ortak çocuklarımızın sözleri de dinlenecek olursa bu durumun müvekkilimizin dediği gibi olduğu ortaya çıkacaktır.
7- Yakın zamanda bankadan kredisiyle ev alan müvekkilim henüz bunun 4’te 1’ini ödeyebilmiş bulunmakta ve aylık yaklaşık geliri … TL olmaktadır. Aynı şekilde aylık … TL kredi ödemek zorundadır. Sayın mahkemenin aile koruma kararından dolayı yeni bir ev kiralamış bulunmakta ve ona da aylık … TL kira vermekte bulunmakta olduğumdan dolayı kendi hayatımı ve ailemin hayatını idame ettirememekteyim.
8-Sonuç olarak yukarıda anlatmış olduğumuz sebepler ile, şikayetçi olan karşı tarafın beyanları gerçeği yansıtmadığından ve sayın mahkemenin koruma tedbirleri ve evden uzaklaştırma kararı sebebiyle mağdur olduğumdan ve bu karar sebebiyle ekonomik olarak çöküntü yaşayacağımdan dolayı mahkemenin kararına itiraz etme ve koruma kararının kaldırılmasını talep etme zorunluluğu doğmuştur.
…/…/…
İTİRAZ EDEN VEKİLİ
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…
Yargılamanın lehe yenilenmesi sebeplerinden birisi; yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek…
Frågor att ta hänsyn till vid ansökan om uppehållstillstånd i Turkiet Inledning Under de senaste…
Eserin ayıplı olması, eserin sözleşmeye göre sahip olması gereken niteliklere sahip olmaması halidir. Bu da,…