Daha önceki yazılarımıza adli para cezasının ne olduğu hangi durumlarda adli para cezasına hükmedileceğini anlatmıştık. Bu yazımızda ise hakkında adli para cezasına hükmedilen bir kişinin bu cezayı nasıl yerine getireceği konusunu anlatacağız.
Öncelikle adli para cezasının ödenmesinin önemi, ödemediği takdirde hapis cezasına çevrilme ihtimali olan bir APC türü olabileceğidir. Bu sebeple size gelen tebligatlardan kaçınmadan bunları tebliğ alarak, gelen tebligatın konusu hakkında bir avukata danışmak haklarınızı en iyi şekilde korumanızı sağlayacaktır. Şimdi gelelim konu başlığımıza;
Hakkınızda adli para cezasına hükmedildiyse bunun infaz edilebilmesi için öncelikle kesinleşmesi gerekmektedir. Bir kararın kesinleşmesinin farklı yolları vardır (bu konu hakkında da önceki yazılarımıza bakabilirsiniz). Hakkınızda verilen karar kesinleştikten sonra kararı veren mahkeme bu kararın infazı için kararın verildiği adliyede bulunan İnfaz Savcılığı’na bir yazı yazarak cezanın infaz edilmesini talep edecektir. Bu yazıyı alan İnfaz Savcılığı hakkınızda verilen karara göre bir “Adli Para Cezası Ödeme Emri” düzenleyerek size tebliğ edecektir. Bu tebliğ tarihinden itibaren söz konusu adli para cezasını ödemeniz gerekmektedir.
“Adli Para Cezası Ödeme Emri” size tebliğ edildikten sonra ilgili İnfaz Savcılığı’na başvurarak buradan vergi dairesine hitaben yazılmış bir evrak aldıktan sonra vergi dairesine gitmeli ve bu evrakı göstererek cezayı ödemelisiniz. Ancak henüz bitmedi. Buradan sonra cezayı ödediğinize sair ödeme makbuzu veya dekontunu İnfaz Savcılığına giderek teslim etmelisiniz. Böylece infaz doysanız infaz edilmiş olarak kapatılacaktır.
İşlemlerinizin sağlıklı ve eksiksiz olarak yürütülebilmesi için bir Avukatın hukuki yardımından faydalanmak sizin için en doğrusu olacaktır.
... SULH HUKUK MAHKEMESİNE TALEPTE BULUNAN …
Türk Medeni Kanunu'nda boşanmanın tanımı yapılmamıştır. Boşanma için geçerli olarak kurulmuş olan bir evlenmenin eşlerin…
DAVALARIN YIĞILMASI Davacı, aynı davalıya karşı olan birden fazla asli talebini, taleplerinin tamamen aynı yargılama…
SÖZLEŞME TÜRLERİ Hukukumuzda sözleşme serbestisi ilkesi olduğu için tarafların kanunda tamamlanmamış bambaşka sözleşmeler yapma veya…
KAT MÜLKİYETİ DAVALARI 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK), Genel Hükümler, Kat Mülkiyetinin ve Kat…
Nişanlanma, evliliğin kurulmasından önceki aşamayı oluşturur. Herhangi bir şekli şart gerekli değildir. Tarafların herhangi bir…